• sli-1
  • Εστιατόριο Γεντί - Κάστρα Θεσσαλονίκη
  • Εστιατόριο Γεντί - Κάστρα Θεσσαλονίκη
  • Εστιατόριο Γεντί - Κάστρα Θεσσαλονίκη
  • Εστιατόριο Γεντί - Κάστρα Θεσσαλονίκη
  • Εστιατόριο Γεντί - Κάστρα Θεσσαλονίκη

Πιάτα

Η κουζίνα μας παραδοσιακή ελληνική, μεσογειακή, ελαφρώς μοντέρνα δεχόμενη επιρροές κυρίως από ανατολή. Σερβίρουμε καθημερινά όσπρια, λαδερά, μοντέρνα μεζεδάκια, φρέσκα ψάρια και ντόπια κρέατα.

Φυσικά φρέσκιες σαλάτες, τυριά της στάνης, αλλά και γλυκά παγωτά και καφέδες. Χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο έξτρα παρθένο στις σαλάτες και ηλιέλαιο στα τηγανιτά. Καθημερινά μαγειρεύουμε πιάτα ημέρας, αλλά διαθέτουμε και ψάρια και κρέατα της ώρας.

Επίσης υπάρχουν φυσικοί χυμοί φρούτων και σνακς για να συνοδέψετε το κρασί ή την μπύρα σας, το ποτό σας. Στην κάβα μας μπορείτε να βρείτε μία πλούσια συλλογή από ελληνικά κρασιά από όλη σχεδόν τη χώρα, τσίπουρα και ούζα, σνακς, ποικιλία από μπύρες, αναψυκτικά. Όλα τα είδη σε προσιτές τιμές, για όλα τα γούστα.

         

ΣΠΕΣΙΑΛ ΓΕΝΤΙ:
Μοσχάρι με κόκκινη σάλτσα, μελιτζάνα, φέτα τυρί και ντομάτα, σερβιρισμένα στο πήλινο.



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΠΙΠΕΡΟΝΑΤΟ:

Φιλέτο κοτόπουλο με έγχρωμες πιπεριές και ρύζι μπασμάτι αρωματικό.



ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΜΕ ΛΑΓΚΑΔΙΑΝΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ 




ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΑ






ΣΤΑΜΝΑΤΟ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ:

Αγριογούρουνο μεγαλωμένο στον Όλυμπο. Μαγειρεμένο στην γάστρα με φρούτα του δάσους.




ΚΟΨΙΔΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΡΙΓΑΝΑΤΑ

Σβησμένα με λευκό κρασί.




ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ





ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

στη σχάρα με κρεμμύδι.



ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ




ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ 7





ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΜΠΟΥΡΕΚ:

Παστουρμάς τυλιγμένος μέσα σε λεπτό φύλο με φάρσα τυριού και λιαστής ντομάτας, τηγανισμένος σε ηλιέλαιο.




ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΙ:

Χειμωνιάτικο φαγητό με ντόπια λάχανα, φρέσκο κιμά και σώς αυγολέμονο.



ΒΟΥΒΑΛΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ:
Ψαχνό βουβάλι Κερκίνης, μαγειρεμένο στην κατασαρόλα με σάλτσα ντομάτας, σερβιρισμένο με ρύζι αρωματικό μπασμάτι.



ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ:
Φρέσκα μύδια Μακρύγιαλου μαγειρεμένα με ρύζι της περιοχής και συνταγη της Κατερίνας.




ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΕΣ (ΟΣΤΡΑΚΑ)
 




ΦΡΕΣΚΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΧΑΡΑΣ






ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ





ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΧΑΡΑΣ






ΑΛΙΒΙΕ:

Γνήσια Ρώσικη σαλάτα της Ρήμας με ελαφριά δόση μαγιονέζας.




ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
 




ΑΡΝΑΚΙ  ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΟ:

Τρυφερό αρνάκι τσιγαριαστό στην κατσαρόλα σβησμένο με λευκό κρασί & μυρωδικά (βότανα) της ελληνικής γης.




ΓΑΡΙΔΕΣ  ΣΑΓΑΝΑΚΙ:

Γαρίδες θερμαϊκού μαγειρεμένες αλαγκρέκ με καυτερή πιπεριά και τυρί φέτα και φρέσκια ντομάτα, σβησμένο με λευκό κρασί Λήμνου.




ΠΑΤΑΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ:

Βρασμένη πατάτα ανακατεμένη με ζαμπόν, μπέϊκον και μυρωδικά, γκραντιναρισμένη στο φούρνο. Ένα ντελικάτο πιάτο που μπορεί να συνοδέψει την μπύρα ή το κρασί.




ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ:

Ντόπιες σουπιές, μαγειρεμένες με κρεμμύδια και σβησμένες με ερυθρό κρασί της Μακεδονικής γης.



ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ 
Με χυλοπίτες και τρυμμένο τυρί.




KOTΣI:

μαριναρισμένο με μπύρα και ψημένο στο φούρνο.




ΛΑΓΟΣ ΣΑΛΜΥ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ:




ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ-ΣΟΦΙΑΣ:
Χειροποίητα σπιτικά ντολμαδάκια γιαλαντζή με σώς γιαουρτιού.




ΣΠΕΤΣΟΦΑΪ:

Χωριάτικα λουκάνικα με χρωματιστές πιπεριές και κίτρινο τυρί.



ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ
Λαχανικά baby, πιπεριά φλωρίνης, ρεπανάκια, καρυδόψιχα και σουσάμι και σως μελιού με μπαλσάμικο.




ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΨΗΤΗ

Με φέτα τυρί, μαϊντανό, σκόρδο, λάδι, λεμόνι.




ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΧΟΙΡΙΝΗ
Με τηγανιτές πατάτες και σως πάπρικας.




ΣΑΛΑΤΑ ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ
 




ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ:

Κίτρινη φάβα λουσμένη με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και κάπαρη Αιγαίου.




ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ:

Πιπεράτη, πικάντικη έκδοση της φέτας με σώς ντομάτας.




ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΚΡΑΝΤΙΝΕ:

Φρέσκα μανιτάρια γεμιστά με φάρσα 4 τυριών και γκραντινάρονται στο φουρνάκι για να αποκτήσουν το γνωστό ροδοψημένο χρώμα.